GeenManOverboord_perfectionisme

Online inspiratieavond:
Afrekenen met perfectionisme

Woensdag 19 mei 2021

Perfectionisme ondermijnt je leven! En dat leidt tot uitstelgedrag, angst niet goed genoeg te doen of te zijn, angst om ‘ontdekt’ te worden, de lat telkens hoger leggen voor jezelf. Het gevolg is dat perfectionistische mensen vaak heel veel energie kwijt zijn zonder resultaat te boeken en dat de leegte die dit oplevert uitnodigt tot verslavend gedrag en depressie. Michiel Soeters van GeenManOverboord neemt je een avond lang mee op verkenning langs de oorzaken en de oplossingen. Meld je aan voor de online bijeenkomst en ontdek hoe je kunt afreken met perfectionisme. Wegens succes herhaald!

 

De hang naar het onhaalbare

Wat maakt toch dat zoveel mensen in meerdere of mindere mate last hebben van perfectionisme? En waarin verschilt perfectionisme nu van gewoon goed werk, een goed product, een prachtig resultaat opleveren? Op deze inspiratieavond gaan we op bezoek bij de oorsprong van perfectionisme en haar grotere broer: schaamte.

We zullen zien dat de oorsprong van deze emotionele blokkade diepgeworteld is, maar dat de oplossingen ervoor verrassend dichtbij liggen. Michiel Soeters vertaalde diverse boeken (onder andere ‘De Schaamtefactor) rondom de oorzaken van perfectionisme en weet ook uit eigen ervaring te vertellen wat de weg uit dit emotionele drijfzand is. Het belooft een avond van nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen te worden, met volop gelegenheid voor vragen en interactie.

Wat levert het op

– Inzicht in de oorzaken van perfectionisme
– Inzicht in de relatie tussen perfectionisme en (o.a.) uitstelgedrag
– Nieuw inzicht in jezelf en in anderen
– Nieuwe handvatten om de oorzaken van perfectionisme aan te pakken
– Een nieuwe stap op weg naar schaamtevrij leven

Doelgroepen

Iedereen die herkent dat hij of zij worstelt met perfectionisme, uitstelgedrag, angst of paniek, of die dat bij zijn/haar partner of geliefden herkent. Docenten, hulpverleners en ouders die meer willen weten over het voorkomen en verhelpen van perfectionisme.

Data en tijden

Deze inspiratieavond vindt plaats op 19 mei 2021.

Vooralsnog wordt deze avond digitaal gehouden.

De digitale zoom-ruimte is open om 19:15 uur

Aanvang 19:30 uur
Einde 22:00 uur

Locatie

Online. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de ZOOM bijeenkomst.

Als het kan, gaan we de avond wel live organiseren, hierover meer info zodra dat kan!

Kosten

KORTING! De kosten voor deze avond bedragen nu slechts € 10,- per persoon. Je ontvangt na je aanmelding een betalingsverzoek.

Mocht de avond toch ‘live’ kunnen plaatsvinden, dan bedragen de kosten voor deze avond € 20,= per persoon.

Feedback van deelnemers na de inspiratieavond op 24 februari 2021:

“Ik vond het een prettige avond waarin er een goede balans was tussen informatie ontvangen en delen met de groep. Voor dat laatste was ook ruimte. De online werkvorm voelde goed en de kleinschalige groep gaf ruimte tot deelname van alle aanwezigen en kwetsbaarheid als iemand dat wilde.”

“Michiel weet waar hij over praat. Kent de materie en weet goed de verbinding te leggen met wat ter sprake komt en de relatie met Perfectionisme.”

“De avond heeft mij de diepere oorzaken, de onderstroom van het perfectionisme doen achterhalen en herkennen in mijn leven. Het heeft mij ook een richting doen oplichten wat ik kan versterken om de grip van het perfectionisme laten afnemen.”

“Ik zou een inspiratie avond aanraden als iemand het gevoel heeft vast te zitten en te worstelen met een onderwerp dat je onder de aandacht zou brengen. Daarbij zou ik benoemen dat iemand een veilige omgeving kan verwachten waarin hij/zij mogelijk iets kan opsteken of iets zou kunnen ontdekken om de volgende stap mee te zetten.”

Schrijf je hier in

Inspiratieavond: Afrekenen met perfectionisme
Selecteer jouw datum *
Voor deze inschrijving heb ik kennisgenomen van het privacyreglement en van de algemene voorwaarden van GeenManOverboord. *
Ja, ik ontvang graag de inspiratieberichten van GeenManOverboord met aankondigingen van nieuwe workshops en lezingen.