Inspiratieavond:
Burn-out voorkomen, het kan!

Woensdag 23 juni 2021

In Nederland wordt veel leed geleden als gevolg van burn-out (en het minder bekende ‘bore-out’). Veel mensen raken zichzelf nog veel verder kwijt als ze vervolgens maandenlang doelloos thuis komen te zitten. Onnodig, als je weet wat de oorzaken van burn-out zijn, als begrijpt hoe het je in de greep kan krijgen en wat de weg is naar voorkomen ervan. Michiel Soeters van GeenManOverboord neemt je een avond lang mee op verkenning langs oorzaken en hoe te voorkomen.

De sleutel heb je al op zak

De basis voor burn-out raken wordt al vroeg in ons leven gelegd. Willen we burn-out voorkomen dat moeten we begrijpen hoe dat zit. Wat maakt dat de een wel burn-out raakt en een ander met exact dezelfde baan, werkdruk en stress niet? Welke relatie hebben burn-out en bore-out met perfectionisme? En minstens zo belangrijk: waar ligt de sleutel tot het voorkomen van burn-out?

We zullen zien dat de oorzaak van burn-out en bore-out een complex van emotionele blokkades is dat weliswaar diepgeworteld is, maar dat het voorkomen ervan verrassend dichtbij ligt. Michiel Soeters vertaalde diverse boeken (onder andere ‘De Vaderfactor’) en brengt diverse (recente) wetenschappelijke inzichten en praktische kennis over burn-out, hechting en betekenisgeving samen. Het belooft een avond van nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen te worden.

Wat levert het op

– Inzicht in de oorzaken van burn-out en bore-out
– Inzicht in het voorkomen van burn-out en bore-out
– Nieuw inzicht in jezelf en in anderen
– Nieuwe handvatten om de oorzaken van burn-out bij je zelf of je medewerkers aan te pakken
– Een nieuwe stap op weg naar zingeving in je werk en je leven

Doelgroepen

Mensen die worstelen met burn-out verschijnselen, die daarvan hersteld zijn of die daarvoor gewaarschuwd worden door hun omgeving. Docenten, hulpverleners en werkgevers die meer willen weten over het voorkomen van burn-out en bore-out.

Datum en tijd

Voor de datum van deze inspiratieavond verwijs ik je naar het inschrijfformulier op deze pagina.

Inloop en koffie 19:00 uur
Aanvang 19:30 uur
Einde 22:00 uur

Locatie

Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk (Raadszaal). De geldende regels van het RIVM en de regering in het kader van COVID-19 worden door Abdij Mariënkroon gevolgd. Wij conformeren ons hieraan om de inspiratieavond veilig en op locatie te kunnen laten plaatsvinden.

Kosten

De kosten voor deze inspiratieavond bedragen € 20,- per persoon, inclusief koffie en thee. Annuleren kan kosteloos tot 2 weken voorafgaand aan de avond. Na die datum worden de inschrijfkosten niet vergoed. Je ontvangt na je aanmelding een betalingsverzoek.

Schrijf je hier in

Inspiratieavond: Burn-out voorkomen, het kan!
Selecteer jouw datum *
Voor deze inschrijving heb ik kennisgenomen van het privacyreglement en van de algemene voorwaarden van GeenManOverboord. *
Ja, ik ontvang graag de inspiratieberichten van GeenManOverboord met aankondigingen van nieuwe workshops en lezingen.