Weekendretraite:
Leef je leven voorwaarts

Zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021
Of zaterdag 18 en zondag 19 september 2021

Waar gaat het leven voor jou over? Wat is voor jou werkelijk belangrijk? Zoals zovelen herken je misschien dat 2020 deze vragen heel nadrukkelijk aan je stelde. Toen ineens allerlei dingen niet meer konden. Dingen die ons normaal zouden afleiden en het excuus zouden geven om deze vragen niet onder ogen te komen. Of misschien zijn er bij jou heel andere vragen en emoties naar boven gekomen en werd je geconfronteerd met verlies in welke vorm dan ook. Voor iedereen die op zoek is naar reflectie en antwoorden op levensvragen organiseert GeenManOverboord de weekendretraite Leef je leven voorwaarts.

Weekendretraite

Elke ervaring en elke levensfase stelt jouw veerkracht op de proef. Dat betekent voor jou mogelijk iets anders dan voor je partner, je collega’s, je vrienden. De een trekt zich terug en de ander wil graag uitreiken. Binnen relaties en op het werk levert dat spanning en vragen op. Hoe verbind je je (weer) met de ander, hoe verbind je je weer met het leven na een ingrijpend verlies, wat moet je met de vraag ‘is dit alles’ die zich voor jou wellicht aandient? Misschien wil je wel een nieuwe start maken.

Met ‘Leef je leven voorwaarts’ gaan we op reis tijdens twee intensieve en diepgaande dagen. Dagen waarin je jezelf weer gaat ontmoeten en waarbij anderen de spiegel voor je zijn. Je onderzoekt, in verbinding met de andere deelnemers en met de begeleiders, waar voor jou de uitdagingen naar de toekomst liggen. Wat jij nodig hebt in het hier en nu om je leven voorwaarts te kunnen leven. Waar nog afscheid genomen mag worden, hoe je zin geeft aan je leven en wat daarvoor nog losgelaten mag of moet worden.

We gaan in een overzichtelijke groep op pad aan de hand van opdrachten en vragen. In een prachtige omgeving waar we het binnen werken zullen combineren met buitenzijn. Waar alles er mag zijn en je uitgenodigd wordt om te onderzoeken wat je nog tegenhoudt om je leven voluit en voorwaarts te kunnen leven. Waar aandacht is voor het groepsproces maar waar ook tijd is voor jouw persoonlijke vragen en thematiek.

Basis en bronnen

Deze retraite is vormgegeven op basis van het ‘secure base’ gedachtengoed. We brengen onze kennis van en werkervaring met ontwikkelingspsychologie, kennis van levensthema’s als verlies, rouw, veerkracht en betekenisgeving samen. Inspiratiebronnen daarbij zijn o.a.: George Kohlrieser, Stephan Poulter, Robert Neimeyer, Edith Eva Eger, Nick Craig, Irvin Yalom, Jakob van Wielink en Riet Fiddelaers-Jaspers.

Wat brengt deze retraite jou?

Het programma is gericht op je vermogen om jezelf te herbronnen en meer (of weer) leiding te nemen over jouw eigen leven en daarbij het beste uit jezelf te halen. Je onderzoekt hoe jij betekenis geeft aan het leven en wat te doen of te laten hebt om die betekenis ook voluit vorm te geven in je privé en/of werkzame leven. Door verdieping van jouw zelfkennis, het onderzoeken van je valkuilen en je patronen in het leven kun je andere keuzes gaan maken. Met meer levensvreugde en een betere relatie met jezelf en met anderen als grote verdienste.

Voor wie?

Dit weekeinde is bestemd voor iedereen die de verbinding met zichzelf en anderen wil versterken, wil groeien in persoonlijk leiderschap en het beste uit zichzelf en anderen wil halen. Of je nu alleen komt of met je partner, de belangrijkste voorwaarde is dat je bereid bent tot onderzoek van jezelf en wilt oefenen in kwetsbaarheid. We werken in een groep van 12 tot maximaal 16 deelnemers.

Trainers

De training wordt begeleid door Michiel Soeters en Froukje Dijkstra.

Michiel is een ervaren begeleider, secure base coach en trainer die naast zijn werk met mensen ook boeken vertaalt en artikelen en gedichten schrijft. Hij heeft zich gespecialiseerd op thema’s rondom menselijke ontwikkelingspsychologie (vader/moeder/schaamte) en combineert dat met zijn kennis en ervaring rondom leiderschap. Hij creëert veiligheid, luistert oordeelsvrij en nodigt mensen uit tot zelfreflectie en nieuwe stappen op hun levenspad.
Froukje is gediplomeerd integratief coach en counselor en begeleidt 1 op 1 en kleinschalige groepen op het snijvlak van loopbaan- en levensvragen. Haar expertise is gelegen in de integrale benadering van het mens zijn. Haar werkwijze typeert zich door vanuit rust een veilige setting te creëren voor het individu en de groep zodat elk mens de ruimte voelt tot het aankijken van het eigen verhaal.

Data en tijden

Voor de data verwijs ik je naar het inschrijfformulier op deze pagina.
Inloop zaterdagmorgen om 08:30 uur, aanvang 09:00 uur
Zaterdagavond is er tot ca. 21:30 uur een avondprogramma
Zondagochtend aanvang 07.00 uur
Zondagmiddag afsluiting om 16:30 uur

Locatie

Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. De geldende regels van het RIVM en de regering in het kader van COVID-19 worden door Abdij Mariënkroon gevolgd. Wij conformeren ons hieraan om de retraite veilig en op locatie te kunnen laten plaatsvinden.

Kosten

De kosten voor deze weekendretraite zijn € 595,- per deelnemer incl. koffie, thee, frisdrank, lunch, diner op zaterdagavond, 1 overnachting, ontbijt en lunch op zondag. Dit bedrag is inclusief BTW. Je ontvangt na je aanmelding een betalingsverzoek.

Deelnemen (individueel of met partner)

Wil je deelnemen aan dit impactvolle weekeinde? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina.
Wil je met je partner deelnemen? Geef dit dan aan bij ‘bijzonderheden’ of registreer je partner via een apart inschrijfformulier.

Schrijf je hier in

Weekendretraite: Leef je leven voorwaarts
Selecteer jouw datum *
Voor deze inschrijving heb ik kennisgenomen van het privacyreglement en van de algemene voorwaarden van GeenManOverboord. *
Ja, ik ontvang graag de inspiratieberichten van GeenManOverboord met aankondigingen van nieuwe workshops en lezingen.