Inspiratieavond:
Perfecte ouders (…bestaan niet)

Woensdag 21 april 2021

‘Vader worden is een gunst, vader zijn een hele kunst’ stond er vroeger bij mijn opa en oma op een tegeltje dat op de WC hing. Nu ik zelf kinderen heb weet ik dat daar veel waarheid in schuilt. Twijfel jij ook of je het wel goed doet. Ontdek jij ook dat ouderschap een pad van vallen en opstaan is? Wil jij weten of het ook anders kan? En wat jou gaat helpen je kind beter te begrijpen? Michiel Soeters van GeenManOverboord laat je tijdens deze inspiratieavond zien waarom het streven naar perfectie je kind niet gaat helpen. Ofwel: Perfecte ouders (…bestaan niet).

Wat voor ouder wil je zijn?

Als je wilt begrijpen wat voor ouder jij bent, helpt het om te onderzoeken wat voor ouders jij had. Ook als je ooit de keuze gemaakt hebt om ‘het helemaal anders te gaan doen’. Welke vader- en moederfactor draag jij in je? Wat betekent dat voor jouw leven, je relaties en vooral de relatie met je kind(eren)?

Michiel Soeters vertaalde diverse boeken rondom thema’s die de hechting en ontwikkeling van jonge kinderen inzichtelijk maken. Weten waar je vandaan komt, helpt je keuzes te maken in waar je naartoe wilt. Ouders hebben onbewuste patronen, regels en overtuigingen die ze – zonder dat te weten – op hun kinderen overdragen. Het gros daarvan is ook prima en wenselijk. Maar daar waar het gaat over emotionele onveiligheid en je eigen beperkende patronen of emotionele blokkades, wordt het uitkijken. Michiel Soeters neemt je een avond mee op verkenning langs diverse aspecten van de vader- en moederfactor en de gevolgen voor jouzelf en jouw nageslacht. Er is volop gelegenheid voor vragen en interactie.

Wat levert het op

– Inzicht in het concept van veilige hechting
– Inzicht in de vaderfactor en de moederfactor
– Nieuw inzicht in jezelf en in anderen
– Nieuwe handvatten om je ouderschap vorm te geven
– Een nieuw gesprek met of nieuw gedrag naar je kind(eren)

Doelgroepen

Aankomende ouders, ouders met (jonge) kinderen, leerkrachten, mensen die met ouders met jonge kinderen werken.

Data en tijden

Deze inspiratieavond vindt plaats op 21 april 2021.

Vooralsnog wordt deze avond digitaal gehouden.

De digitale zoom-ruimte is open om 19:15 uur

Aanvang 19:30 uur
Einde 22:00 uur

Locatie

Online. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de ZOOM bijeenkomst.

Kosten

KORTING! De kosten voor deze avond bedragen nu slechts € 10,- per persoon. Je ontvangt na je aanmelding een betalingsverzoek.

Neem je met je partner deel? Geef dat dan even aan in de opmerkingen. Je betaalt € 17,50 per stel.

Schrijf je hier in

Inspiratieavond: Perfecte ouders (…bestaan niet)
Selecteer jouw datum *
Voor deze inschrijving heb ik kennisgenomen van het privacyreglement en van de algemene voorwaarden van GeenManOverboord. *
Ja, ik ontvang graag de inspiratieberichten van GeenManOverboord met aankondigingen van nieuwe workshops en lezingen.