GeenManOverboord_perfectionisme

Workshop:
Burn-out voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor burn-out en de (wat minder bekende vorm) bore-out. Helaas moet er in Nederland veel ‘genezen’ worden als het gaat om burn-out. In de workshop Burn-out voorkomen gaat Michiel Soeters dieper in op de oorzaken en de oplossingen van een burn-out of een bore-out. Hij geeft jou en je team handvatten om te voorkomen dat mensen in jouw organisatie burn-out of bore-out raken.

 

De gevolgen van burn-out

De gevolgen van burn-out zijn groot. Financieel en organisatorisch voor de organisatie. Maar ook op persoonlijk vlak zijn de gevolgen groot. Niet alleen voor de medewerker die het betreft, maar ook voor de medewerkers die zijn of haar werk er (tijdelijk) bij moeten doen.

Er zijn nogal wat signalen die een aankomende burn-out kunnen verraden. Signalen die overigens niet altijd op een presenteerblaadje liggen, maar die je actief zult moeten bewaken en moet ophalen. Daarin is een belangrijke rol voor het leiderschap en voor de HR-afdeling weggelegd.

De aanleiding voor burn-out kent (inter)persoonlijke componenten, taak-gerelateerde componenten en (organisatie)cultuur-gerelateerde componenten. Hetzelfde geldt overigens voor de wat minder bekende ‘bore-out’ die vergelijkbare oorzaken kent en die even schadelijk is voor de persoon in kwestie als voor de organisatie.

Tijdens deze workshop verkennen we de verschillende aanleidingen en krijgen leiders en HR-medewerkers handvatten om de signalen actief te kunnen bewaken en op te halen bij medewerkers.

Wat levert het op

– Inzicht in de oorzaken van burn-out/bore-out;
– Inzicht in de rol van leiders in voorkomen van burn-out/bore-out;
– Inzicht in de rol van HR-medewerkers in het voorkomen van burn-out/bore-out;
– Handvatten voor maatregelen rondom voorkomen van burn-out/bore-out;
– Reductie van uitval en verloop door burn-out/bore-out.

Doelgroepen

Leiders in organisaties en hun (management) teams, HR-medewerkers, zelfsturende teams, projectteams.

Maatwerk

De workshop ‘Burn-out voorkomen’ kan als losstaande workshop of als onderdeel van een maatwerkprogramma verzorgd worden. Ook de locatiekeuze is aan jou: in-company of op een locatie van jouw keuze.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 4 uur, inclusief pauze.
In overleg zijn indeling, duur en verdeling over blokken nader in te vullen.
De prijs in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers en evt. bijkomende (locatie)kosten.
Richtlijn deelnemersgroepen: minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Neem contact op

Wil je je team aanmelden voor deze workshop? Neem dan contact op met Michiel Soeters van GeenManOverboord. Een voorgesprek ter kennismaking maakt deel uit van de procedure. Daarin bespreek je met Michiel de doelstellingen die je met je team wilt behalen, zodat de workshop wordt aangepast aan jullie situatie en problematieken.

Meld je aan voor deze workshop. Neem contact op met GeenManOverboord.

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.