Over
Michiel Soeters

GeenManOverboord is het bedrijf van Michiel Soeters. Michiel is coach voor leiders, begeleider voor mensen die transitie in hun leven meemaken en trainer voor individuele en teamontwikkeling. Maak kennis met Michiel en kom meer te weten over zijn drijfveren, achtergrond en loopbaan.

 

Michiel over Michiel

“Ik ben Michiel Soeters, het gezicht achter GeenManOverboord. Ik ben vader, echtgenoot, ex-partner, zoon, broer, vriend, reisgenoot, coach, zeiler, trainer, levensgenieter, kunstliefhebber, muzikant en mensenmens met een spirituele inslag. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door mensen. Hoe ze werken, scheppen, samenleven, communiceren en zoeken naar hun doel. Als ik terugkijk naar wat mij van jongs af aan heeft geboeid, dan is het de vraag hoe wij ons verhouden tot elkaar en tot ons bestaan.”

Neem contact op met Michiel

Loopbaan

“In mijn loopbaan heeft mijn grootste voldoening altijd bestaan uit het laten groeien en excelleren van mensen. Ik heb diverse functies bekleed, onder andere als uitvoerende, leidinggevende en directeur binnen diverse bedrijven en organisaties. De afgelopen jaren heb ik ervoor gekozen mijn kennis en ervaring anders in te gaan zetten. Ik heb mij als coach ontwikkeld om anderen te kunnen begeleiden bij vragen over leven, leiderschap en samenwerking binnen teams.”

Samenleven en samenwerken

“In iedere rol die ik heb vervuld, stonden de relaties met medewerkers, opdrachtgevers en stakeholders op de eerste plaats, vanuit de overtuiging dat energie, positiviteit en succes het resultaat zijn van gezamenlijke inspanningen. Als leider van organisaties heb ik vooral gewerkt vanuit compassie en vertrouwen. Ik kan niet ontkennen, dat ik ook wel eens in de valkuil ben getrapt van angst en wantrouwen. Het ontwikkelen van zelfkennis op dat gebied is van invloed geweest op mijn coaching-stijl. Het was mijn realitycheck, waardoor ik heb geleerd om vast te houden aan vertrouwen en mijn liefde voor de mens.”

Achtergrond en ontwikkeling

“Ik heb in mijn leven, na mijn Hbo-opleiding, in verschillende leidinggevende rollen gewerkt en mij geschoold op het gebied van bedrijfskunde en organisatiekunde, leiderschap, gesprekstechnieken, secure base coachen, systemisch coachen en thema’s rondom hechting, trauma, psychologie, rouw en zingeving. Mijn eigen voortdurende ontwikkeling wordt gevoed door met mannen de bergen in te trekken en door de samenwerking met het team van De School voor Transitie. Door supervisie, training en het schrijven en vertalen van vakliteratuur werk ik aan mijn eigen ontwikkeling en leiderschap.”

LinkedIn-pagina van Michiel Soeters    

Michiel als coach

“Als coach geef ik mensen de ruimte om zichzelf te zijn. Om zich vertrouwd en veilig te voelen en om hen uit te nodigen alles van zichzelf te laten zien. Kritische vragen en moeilijke onderwerpen zal ik tijdens de coachgesprekken niet schuwen, omdat deze helpen bij het losmaken wat vast zit. Met empathie voor degene die voor mij zit, laat ik je vanuit nieuwe gezichtspunten naar jezelf kijken. De coachgesprekken zijn informeel, open, eerlijk en altijd oordeelvrij. Dat is belangrijk, omdat je de vrijheid moet ervaren om de thema’s die een rol spelen in jouw leven zonder schaamte of drempels te kunnen bespreken. Ik reik je instrumenten en oefeningen aan waardoor je verder kunt in je werk en je leven, blokkades opruimt en beter communiceert met jezelf en de mensen om je heen.”

Lees meer over het coachen van teams

Michiel over leiderschap en verbinding

“Leiderschap en verbinding zijn de steeds terugkerende kernthema’s in de gesprekken die ik voer in mijn coachingprakijk of tijdens de vaartochten die ik organiseer op de WuWei, onze zeilboot. Leiderschap begint immers bij regie over je eigen leven en de verbinding met anderen. Als begeleider en coach breng ik mijn ervaring, kwetsbaarheid en geraaktheid in tijdens de ontdekkingsreis die ik samen met de cliënt, het team of de groep maak. Ik kan het begeleiden van individuele mensen of groepen niet los zien van mijn eigen leerproces. Begeleiding zoals ik dat doe, gaat over samen leren.”

Lees meer over leiderschapscoaching door GeenManOverboord

Kennismaken met Michiel

“Ik hoop dat je een indruk hebt gekregen, ook al heeft geschreven tekst natuurlijk zijn beperkingen. Wil je kennismaken? Dat is al de eerste stap. Bel 065087558 of stuur mij een e-mail.”

De contactpagina van GeenManOverboord vind je hier

School voor Transitie

“Naast mijn werk als zelfstandig coach, werk ik samen met de School voor Transitie. Daar geef ik workshops, trainingen en coaching. Met het team waarin we daar samenwerken schrijf ik artikelen, vertaal ik boeken en ontwikkel ik workshops. Ook hierbij gaat het over leiderschap en over het omgaan met veranderingen en het oplossen van knelpunten in het leven.”

Lees meer over de School voor Transitie

Meld je aan voor onze inspiratieberichten