Over Michiel Soeters

Als je mij vraagt waarom ik leiderschapscoach ben, dan is mijn antwoord: ‘om organisaties succesvoller én veiliger te maken’. Leiderschap speelt daar een doorslaggevende rol in.

Maak kennis met me en kom meer te weten over mijn drijfveren, achtergrond en visie op coachen en leiderschap.

 

Mijn ‘why’

“In de afgelopen 30 jaar heb ik me – in diverse leiderschapsrollen – afgevraagd waarom zoveel mensen in organisaties mentaal en emotioneel ‘afhaken’ en waarom ik regelmatig leiders heb horen verzuchten ‘waarom snappen mijn mensen me niet’. Hoe kan het dat in veel organisaties emotionele onveiligheid heerst.

De conclusie waar ik op uit kom: leiders hebben behoefte aan meer inzicht in zichzelf en in hun mensen om de verbinding te kunnen maken. Om een ‘baken’ voor hun mensen te kunnen zijn, die rust, veiligheid en aanmoediging uitstraalt.

Dat is mijn missie: leiders begeleiden bij het ontdekken en ontwikkelen van zichzelf, zodat ze een baken of ‘secure base’ voor hun mensen kunnen zijn. Waardoor mensen met meer plezier, passie en resultaat hun werk kunnen doen.

Neem contact op met Michiel

Verbinding als sleutel

“In iedere rol die ik heb vervuld, stonden de relaties met medewerkers, opdrachtgevers en stakeholders op de eerste plaats, vanuit de overtuiging dat energie, positiviteit en succes het resultaat zijn van gezamenlijke inspanningen. Als leider van organisaties heb ik vooral gewerkt vanuit compassie en vertrouwen. Ik kan niet ontkennen, dat ik ook regelmatig in de valkuil ben getrapt van angst en wantrouwen. En dat ging meteen ten koste van mijn impact en de verbinding met anderen. Het ontwikkelen van zelfkennis op dat gebied is van invloed geweest op mijn leiderschap en coaching-stijl. Het was mijn realitycheck, waardoor ik heb geleerd om vast te houden aan vertrouwen en mijn liefde voor de mens.”

Achtergrond en ontwikkeling

“Ik heb gedurende 25 jaar in verschillende leidinggevende rollen gewerkt en mij geschoold op het gebied van bedrijfskunde en organisatiekunde, leiderschap, gesprekstechnieken. De afgelopen jaren ben ik geschoold als secure base en systemisch coach en heb ik mij kennis rondom hechting, trauma, psychologie, rouw en zingeving eigen gemaakt. Mijn eigen voortdurende ontwikkeling wordt gevoed door supervisie, training en het schrijven en vertalen van vakliteratuur  en door de samenwerking met het team van De School voor Transitie. Daar ben ik verbonden als coach en begeleider van mannenworkshops.”

LinkedIn-pagina van Michiel Soeters    

Als coach

“… creëer ik psychologische veiligheid. Ik ben er, luister, stel oordeelvrij vragen en nodig je uit jezelf te onderzoeken. Het draait vaak om remmende patronen die soms spannend zijn om aan te kijken. Emotionele pijn waar je al vaak omheen bewogen hebt. Ik begeleid je erdoorheen. En ik blijf, ook als het spannend wordt.

Ik laat geen enkel onderwerp onbesproken als dit je helpt bij het losmaken wat vast zit. Dat is belangrijk, omdat je de vrijheid moet ervaren om de thema’s die een rol spelen in jouw leven zonder schaamte of drempels te bespreken. Daar zit ook de bevrijding: schaamtevrij kunnen zijn.

Ik reik je instrumenten en oefeningen aan waardoor je blokkades opruimt, je beter verbindt met jezelf en de mensen om je heen en verder kunt in je werk en je leven.”

Wil je kennismaken? Plan een afspraak met me in! 30 minuten online.

Leiders en zingeving

“In elk coachingstraject vormt ‘zingeving’ een steeds terugkerend kernthema. Als ik het thema aanroer, komt er steevast instemming: ‘ja daar gaat het over’. Ik help leiders om zich af te vragen ‘wat is mijn why, mijn purpose, mijn roeping?’. Want als jij als leider niet geïnspireerd wordt, geroepen wordt, hoe inspireer jij dan anderen? Het hetzelfde geldt voor mezelf: ook ik moet me die vraag regelmatig stellen en mijn inspiratie ophalen!

Daarom organiseer ik ook vaartochten met leiders op de WuWei, onze zeilboot. Een dag op het water blijkt een perfecte setting te zijn om het met elkaar over dit thema te hebben. Het thema ‘zingeving’ bespreken met een groepje leiders verbindt, inspireert en laat mensen samen groeien in hun leiderschap.”

Lees meer over leiderschapscoaching door GeenManOverboord

Nader kennismaken?

“Ik weet dat veel mensen al lang rondlopen met de behoefte aan hulp, voordat ze daadwerkelijk de stap zetten. Wellicht is het spannend en voel je je opgelaten om de stap te zetten. Maar wil jij echt je leven en je leiderschap een nieuwe wending geven, vraag je dan af hoe lang je nog wilt wachten.

Wil je kennismaken? Dat is al de eerste stap. Bel 065087558 of stuur mij een e-mail.

Je kunt ook de link hierboven gebruiken voor een afspraak van 30 minuten via Zoom of neem contact op voor een face-to-face ontmoeting.”

De contactpagina van GeenManOverboord vind je hier

School voor Transitie

“Naast mijn werk als zelfstandig coach, werk ik samen met de School voor Transitie. Daar geef ik workshops, trainingen en coaching. Met het team waarin we daar samenwerken schrijf ik artikelen, vertaal ik boeken en ontwikkel ik workshops. Ook hierbij gaat het over leiderschap en over het omgaan met veranderingen en het oplossen van knelpunten in het leven.”

Lees meer over de School voor Transitie