Workshop:
Groeien door feedback

Er is geen beter groeimiddel voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling of team-performance dan feedback. Maar hoe boor je die potentie aan? Hoe geef je goede feedback? En hoe neem je feedback aan? Dat is het onderwerp van de workshop Groeien door Feedback. Deze zakelijke workshop wordt gegeven door Michiel Soeters van GeenManOverboord.

Feedback geven en ontvangen

Oordeelvrij feedback geven én deze daadwerkelijk ontvangen vraagt meer dan het aanleren van een gesprekstechniek. Wat wordt er in jou aangeraakt als je feedback krijgt? Welke ‘beweging’ maak je? Hoe zorg je als leider dat je feedback ook de verbinding versterkt en de ander uitnodigt het beste uit zichzelf te halen? Voelt de ander ook dat zijn feedback welkom is? Hoe doe je dat met je partner, medewerkers, leerlingen, kinderen?

Vooral als het spannend wordt, kan feedback oordelend zijn. Mogelijk voelt de ontvanger zich aangevallen en worden er (oude) verdedigingsmechanismen in stelling gebracht. Waardoor de feedback zijn effect mist, ontwikkeling stokt en de relatie geschaad wordt. Zonder dat beiden dat willen en wellicht beseffen.

Leer tijdens deze workshop hoe jij feedback als dialoogtechniek succesvol in je werk en in je sociale leven integreert en er werkelijk effect mee sorteert. Oefen samen met je (management) teamleden om elkaar werkelijk te helpen groeien.

Wat levert het op

– Inzicht in hoe ons brein omgaat met feedback
– Begrip van hoe je feedback optimaal inzet
– Verbeterde communicatie en verbinding in het team en de organisatie
– Vaardigheid om feedback te geven
– Nieuw inzicht in jezelf en anderen
– Leren herkennen van je eigen valkuilen
– Handvatten voor nieuw gedrag en beter samenwerken

Doelgroepen

Leiders in organisaties en hun (management) teams, OR-teams, docententeams, zelfsturende teams, projectteams en afdelingsteams.

Maatwerk

‘Groeien door feedback’ kan als losstaande workshop of als onderdeel van een maatwerkprogramma verzorgd worden. Ook de locatiekeuze is aan jou: in-company of op een locatie van jouw keuze.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 4 uur, inclusief pauze.
In overleg zijn indeling, duur en verdeling over blokken nader in te vullen.
De prijs in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers en evt. bijkomende (locatie)kosten.
Richtlijn deelnemersgroepen: minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Neem contact op

Wil je je team aanmelden voor deze workshop? Neem dan contact op met Michiel Soeters van GeenManOverboord. Een voorgesprek ter kennismaking maakt deel uit van de procedure. Daarin bespreek je met Michiel de doelstellingen die je met je team wilt behalen, zodat de workshop wordt aangepast aan jullie situatie en problematieken.

Meld je aan voor deze workshop. Neem contact op met GeenManOverboord.

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.