Workshop:
Van discussie naar dialoog

Merk jij ook dat de communicatie stokt zodra je in een verhitte discussie terecht komt? Dat je mening verdedigen je geen stap verder brengt? Jij wil toch gewoon begrepen worden als je een ander iets vertelt of uitlegt? Geloof maar: dat geldt voor de ander ook! Merk je dat de communicatie in jouw organisatie of tussen jouw organisatie en je klanten en leveranciers of andere externe partijen beter kan? Dan is ontwikkelen van dialoogvaardigheden een waardevolle stap. Dat is het thema van de workshop Van discussie naar dialoog. Deze wordt gegeven door Michiel Soeters van GeenManOverboord.

 

Goede dialoog

Een goede dialoog brengt je verder dan een verhitte discussie. Want in welke vorm van samenwerking je ook met elkaar communiceert, uiteindelijk is het doel ‘samen winnen’.

Een goede dialoog leidt tot nieuwe inzichten voor de deelnemers. Dialoog gaat over nieuwsgierig zijn, over je oordeel uitstellen én bereid zijn te leren. Om als leider voor te gaan in een effectieve dialoog is het belangrijk dat je de wortels van je leiderschap kent.

In deze workshop oefen je met collega’s om effectiever te communiceren en de kwaliteit van de samenwerking te verbeteren. Hierdoor win je tijd en worden er minder fouten gemaakt, zodat je efficiency groeit. Zeker als de omstandigheden snelle beslissingen nodig maken of commitment van teamleden snel gewonnen moet worden.

Leer in een dagdeel hoe je succesvol dialogen voert met je medewerkers en met je klanten. Ga met elkaar aan de slag om het nieuwsgierige gesprek te oefenen. Oefen de dialoog samen met je (management) teamleden om elkaar werkelijk te begrijpen en het beste uit elkaar te halen.

Leer tijdens deze workshop hoe jij feedback als dialoogtechniek succesvol in je werk en in je sociale leven integreert en er werkelijk effect mee sorteert. Oefen samen met je (management) teamleden om elkaar werkelijk te helpen groeien.

Wat levert het op

– Verbeterde communicatie en meer verbinding in het team en de organisatie
– Effectievere gesprekken met klanten en leveranciers
– Efficiëntere samenwerking en minder faalkosten|
– Nieuw inzicht in jezelf en anderen
– Inzicht in dialoogtechniek en de psychologie erachter
– Begrip van hoe je dialoog optimaal inzet
– Handvatten voor nieuw gedrag en beter samenwerken

Doelgroepen

Leiders in organisaties en hun (management) teams, OR-teams, docententeams, zelfsturende teams, projectteams en afdelingsteams.

Maatwerk

‘Van discussie naar dialoog’ kan als losstaande workshop of als onderdeel van een maatwerkprogramma verzorgd worden. Ook de locatiekeuze is aan jou: in-company of op een locatie van jouw keuze.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 4 uur, inclusief pauze.
In overleg zijn indeling, duur en verdeling over blokken nader in te vullen.
De prijs in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers en evt. bijkomende (locatie)kosten.
Richtlijn deelnemersgroepen: minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Neem contact op

Wil je je team aanmelden voor deze workshop? Neem dan contact op met Michiel Soeters van GeenManOverboord. Een voorgesprek ter kennismaking maakt deel uit van de procedure. Daarin bespreek je met Michiel de doelstellingen die je met je team wilt behalen, zodat de workshop wordt aangepast aan jullie situatie en problematieken.

Meld je aan voor deze workshop. Neem contact op met GeenManOverboord.

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.