Workshop:
Veranderen zonder weerstand

Veel organisaties zijn continu in beweging. Het vormt een enorme uitdaging om mensen niet ‘onderweg te verliezen’. Want uitgecheckte medewerkers geven niet alles wat ze in zich hebben. En dat is niet goed voor je klanten, je organisatie en niet voor de verandering die je tenslotte doorvoert om je organisatie succesvoller te maken. De zakelijke workshop Veranderen zonder weerstand gaat over het implementeren van veranderprocessen in jouw organisatie. Deze workshop wordt gegeven door Michiel Soeters van GeenManOverboord.

 

Mensen aan boord krijgen en houden

Het kost veel organisaties moeite om de juiste mensen aan boord te krijgen en te houden. Niets is vervelender dan goede mensen te zien vertrekken of ziekteverzuim te zien toenemen voor, tijdens en na ingrijpende veranderprocessen, fusies en reorganisaties. Terwijl dat niet nodig is.

Hoe ga jij als leider/manager in een organisatie om met verandering? Hoop je iedereen mee te krijgen door je te richten op de beloften van de toekomst? Of heb je ook oog voor wat er achter gelaten moet worden?

Leer in een dagdeel welke stappen je als leider kunt zetten om iedereen aan boord te houden, weerstand te voorkomen, kosten te besparen en je organisatie succesvol te laten veranderen.

Wat levert het op

– Meer draagvlak in je organisatie;
– Minder verloop en uitval, en dus een fikse kostenbesparing;
– Verbeterde communicatie en meer verbinding in het team en de organisatie;
– Inzicht in de psychologie rondom veranderen;
– Inzicht in de rol van de leider bij verandering;
– Effectievere gesprekken met je medewerkers rondom verandering;
– Nieuw inzicht in jezelf en anderen;
– Handvatten voor nieuw gedrag en beter samenwerken.

Doelgroepen

Leiders in organisaties en hun (management) teams, OR-teams, zelfsturende teams, projectteams.

Maatwerk

De workshop ‘Veranderen zonder weerstand’ kan als losstaande workshop of als onderdeel van een maatwerkprogramma verzorgd worden. Ook de locatiekeuze is aan jou: in-company of op een locatie van jouw keuze.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 4 uur, inclusief pauze.
In overleg zijn indeling, duur en verdeling over blokken nader in te vullen.
De prijs in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers en evt. bijkomende (locatie)kosten.
Richtlijn deelnemersgroepen: minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Neem contact op

Wil je je team aanmelden voor deze workshop? Neem dan contact op met Michiel Soeters van GeenManOverboord. Een voorgesprek ter kennismaking maakt deel uit van de procedure. Daarin bespreek je met Michiel de doelstellingen die je met je team wilt behalen, zodat de workshop wordt aangepast aan jullie situatie en problematieken.

Meld je aan voor deze workshop. Neem contact op met GeenManOverboord.

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.