Nieuwe serie blogs in 2022

In 2022 staat het thema ‘De leider als baken’ centraal in mijn blogs. Daarin onderzoek ik op welke manieren je als leider anderen tot baken kan zijn, wat daar voor nodig is en wat ik daar zelf nog te leren heb.

Ik ga graag met je in gesprek over de blogs, over wat jij ervaart, wat je wilt leren en ik ben benieuwd wat ik van jou kan leren.
Dus neem de vrijheid om te reageren op mijn blogs en stuur me gerust een bericht! Ja, ik wil wat met je delen of aan je vragen.

Voor mij is een leider niet persé een directeur of leidinggevende in een organisatie. Leiderschap is overal, ook als je bijvoorbeeld coach of trainer van een sportteam bent, in de gemeente een werkgroep leidt, een kerkgemeenschap leidt, projecten leidt of docent op school bent. En natuurlijk als je vader of moeder bent, jouw leiderschap is nodig om je kinderen te begeleiden naar een zelfstandig en vervuld leven.

Wat maakt iets een baken?

  • zichtbaarheid – een baken moet zichtbaar zijn anders heeft het geen functie;
  • richting geven – een baken helpt je richting te bepalen, het vertelt je waar je naartoe moet, of juist moet wegblijven;
  • geankerd zijn – een baken heeft een vaste plek, is stabiel, geankerd, zodat je je er ook met vertrouwen op kunt richten;
  • begrenzen – een baken geeft grenzen aan, van de vaarweg, van het toelaatbare, maar het geeft dus ook toestemming waar wel te gaan.

Deze thema’s zal ik in 2022 in de blogs die ik schrijf, in workshops en in mijn werk als leiderschapscoach verder gaan uitwerken.

Ben je benieuwd en wil je op regelmatige basis geïnspireerd worden? Abonneer je dan op mijn Inspiratieberichten.