Persoonlijke ontwikkeling

In je rol als ouder, partner, opvoeder of collega kun je flink vastlopen.  Ervaar jij dat je bordje te vol ligt en geen nee kunt zeggen? Raak je wel eens in paniek? Heb je verliezen geleden? Vind je het moeilijk om te rouwen en raak je verstrikt in je verdriet?

Velen van ons hebben ooit zichzelf verteld dat ze het ‘alleen’ moeten doen. Dat is een misverstand. Je moet het wel ‘zelf doen’ maar je hoeft het niet alleen te doen!

Wil je af van die stemmen in je hoofd, de schaamte of het schuldgevoel, de angst of misschien wel de verslaving? Zoek je een betere balans tussen werk en privé en wil je meer plezier in je je dagelijks leven ervaren? Weet je welkom!

 

Achter de pijn ligt de vrijheid

Ons brein haat pijn. We zijn geneigd emotioneel ongemak en pijn van verlies en tegenslag uit de weg te gaan. Maar daarmee gaan het verdriet, de angst, de schaamte niet weg. We krijgen geen gebruiksaanwijzing over onszelf meegeleverd, dus vaak snappen we onszelf niet en maken onze reacties, gevoelens en emoties ons onzeker en zelfs bang.

Heb je het gevoel dat je grip verliest op jezelf? Krijg je signalen van de mensen om je heen of staat de relatie met je partner of kinderen onder druk? Loop je vast in je werk of je persoonlijke leven? Neig je naar perfectionisme, depressieve gedachten of verslaving? Wil je voorkomen dat je uitvalt, bijvoorbeeld door een burn-out?

Ik help je om jezelf beter te begrijpen, te onderzoeken waar je emotionele patronen vandaan komen en welke nieuwe keuzes je kunt maken. Zodat je uiteindelijk jezelf kunt bevrijden en werkelijk jezelf kunt zijn.

Ik zie nu in wat ik wel van mezelf liet zien en waar ik mezelf verstopte, wat ik verborgen hield. Ik zie nu in waar ik hulp had moeten vragen, wat ik had moeten delen in plaats van mezelf af te vragen “zie ik het wel goed?” Ik hield zelf dit patroon in stand en daardoor veranderde er niks. Schaamte is gif. Ja!
Al onze gesprekken waren waardevol.

– Vrouwelijke coachee, 62 jaar

Persoonlijke groei

Jouw reis is ook mijn reis. Niet letterlijk natuurlijk, maar toch: we moeten allemaal op ontdekkingstocht naar onszelf. Want hoe je het ook wendt of keert, we raken allemaal in zekere zin onszelf kwijt onderweg. Door onze opvoeding, ervaringen op school, verliezen en tegenslag in het leven. We gaan ons aanpassen, ontwikkelen schaamte, doen dingen om anderen te ‘pleasen’ en stellen onvoldoende grenzen of gaan over de grenzen van anderen heen.

Tijdens een coachingtraject bij mij maak je schoon schip en reken je af met patronen die je verhinderen om goed te functioneren. Door zelfkennis leer je jezelf beter begrijpen en ontwikkel je inzicht in je emoties en in het effect dat je hebt op anderen.

Samen houden we de vaart erin. Tussen de coaching gesprekken krijg je opdrachten, je krijgt toegang tot een eigen digitale omgeving waarin je opdrachten en  achtergrondinformatie vindt en 24/7 toegang tot je coach hebt.

Wat roept jou? Durf je je te laten roepen?

Neem contact op met Michiel

Workshops en trainingen

GeenManOverboord organiseert ook lezingen, workshops en weekendretraites over thema’s en onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld over het voorkomen van burn-outs, het groeien door feedback en het omgaan met perfectionisme. Deze worden gegeven op diverse data en locaties. Je kunt je hiervoor online inschrijven.

“Door Michiel ben ik bevrijd uit de gevangenis van mijn
angst en mijn verlies dat ik jarenlang niet kon verwerken.”

mannelijke coach; 46 jaar

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.