GeenManOverboord_perfectionisme

Duurzaam herstel naar een gezond stress-systeem

Voorkomen is beter dan genezen, dat weten we allemaal. Toch is (chronische) stress een onzichtbare aanslag die je uit balans brengt.

Vermoeid, prikkelbaar, concentratieproblemen, slechte nachtrust, het zijn signalen die we zo makkelijk kunnen negeren. Maar als je merkt dat het je echt in de weg gaat zitten of als je dreigt uit te vallen (of dat al bent), wil je maar een ding: herstellen zodat je zo snel mogelijk weer de oude bent.

Je kunt niet zonder stress in je leven – het is waardoor je in beweging komt, prestaties levert en plezier kunnen maken. Maar daar hoort wel een voldoende herstel bij. Als je je batterij niet voldoende oplaadt gaat hij uiteindelijk stuk…

Met de CSR®-methode help ik je weer naar duurzaam herstel van de balans.

Duurzaam herstel met CSR®-methode en Secure Base Coaching 

Mijn aanpak van jouw (chronische) stressklachten is gebaseerd op de bewezen CSR®-methode van het CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht. Die gaat ervan uit dat je natuurlijke stress-systeem in onbalans raakt en je lichaam onvoldoende herstelt van de mentale en fysieke inspanningen, waardoor je batterij steeds minder oplaadt en je ‘roofbouw’ pleegt op je lichaam. Naast stapsgewijs herstel ga ik aan de slag met de oorzaken die zich vaak aan je zicht onttrekken.

Waarom is deze aanpak zo krachtig?

Diepgaande Analyse van Stressoren:

De CSR-methode biedt een grondige analyse van stressoren op je werk en je persoonlijk leven. We pakken niet alleen de symptomen aan, maar ook de wortel van het probleem.

Concrete Handvatten voor Stressreductie:

De CSR-aanpak omvat concrete, direct toepasbare strategieën voor stressreductie. Een aanpak die praktisch is en die direct integreerbaar is in jouw dagelijks leven.

Meetbare Resultaten en Progressie:

Met de gevalideerde CSR-vragenlijst die je invult krijg je inzicht in je stressniveau als je start met het hersteltraject. Door hem tussentijds en aan het einde van de begeleiding in te vullen, volgen we samen de vooruitgang. Dit biedt meetbare resultaten en duidelijke inzichten in de verbetering van jouw welzijn.

Voorkomen van herhaling:

Samen met jou kijk ik naar de oorzaken van je onbalans. Als secure base coach ben ik bij uitstek in staat om niet alleen te kijken naar je werkgerelateerde stress-factoren, maar ik kijk ook met je wat er nodig is om diezelfde factoren niet nog een keer te laten toeslaan.Door naar onderliggende thema’s te kijken ontdek je wat er nodig is om niet in dezelfde ‘valkuil’ te lopen.

Drie fasen van Chronische Stress Reversal

  1. Stoppen van roofbouw & fysiek herstel

  2. Reserves aanvullen & Zelfmanagement

  3. Re-integreren & Conditieopbouw

Jouw reis: terug naar een gezonde balans

De balans tussen inspanning en herstel hervinden is een kwestie van leiderschap nemen over je eigen leven. Dat moet je wel zelf doen maar dat hoef je niet alleen te doen! Juist hulp aanvaarden is je eerste stap op weg naar herstel en een daad van moed en leiderschap.

Herstel gaat stap voor stap – en zo ga ik ook met je aan de slag.

Stap 1: Stressmeting en Analyse

Begin met een diepgaande analyse van jouw stressniveau en herstelcapaciteit. De gevalideerde CSR-vragenlijst geeft inzicht en vormt de basis voor jouw persoonlijke traject.

Stap 2: Herstelplan op Maat

Werk samen met mij aan een herstelplan dat specifiek is afgestemd op jouw leven, (persoonlijke) leiderschapsstijl en uitdagingen. Afhankelijk van de klachten waarmee je start met het traject is er eerst focus op herstelgerichte aanpak of kunnen we al meteen focussen op de oorzaken.

Voorkomen van een volgende overbelasting of burn-0ut vraagt om oorzaken-onderzoek. Dat leidt tot inzicht en praktische maatregelen die je herstel ook duurzaam maken.

Ben je uitgevallen en word je ook door de bedrijfsarts begeleid? Dan maak ik samen met jou en de bedrijfsarts een re-integratieplan.

Stap 3: CSR-Methode en Secure Base Coaching in Actie

Ervaar de kracht van de CSR-methode gecombineerd met Secure Base Coaching. Leer praktische, direct toepasbare strategieën om stress te verminderen en je herstelvermogen te optimaliseren.

Ontdek dieper liggende patronen die mogelijk aan de overbelasting of burn-out ten grondslag liggen of bijdragen. Deze vormen vaak een rem op je (persoonlijk) leiderschap en je leven – zelfs of juist als je ze niet bewust ervaart.

Begin nu jouw reis naar een gezond stress-systeem en balans tussen inspanning en herstel!

Neem contact op en ontdek hoe de CSR®-methode in combinatie met Secure Base coaching jouw pad naar duurzaam herstel kunnen vormgeven.

Neem contact op met je CSR-coach, Michiel Soeters van GeenManOverboord.

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.