Workshop:
Ben ik nou gek?

Menig leider verzucht wel eens: ‘Waarom ze snappen ze het niet, waarom begrijpen ze mij niet?’. Of misschien herken je jezelf in de volgende frustratie: ‘mijn deur staat altijd open, waarom hoorde ik dit niet?’. Jarenlange ervaring met leiderschap in organisaties laten zien dat er veel leiders zijn die met de beste bedoelingen en veel enthousiasme leiding geven en toch de verbinding met de organisatie missen. Zij ervaren weerstand  en krijgen niet het enthousiasme terug waar ze op hopen. Het gevolg is vaak dat leiders aan de medewerker(s) of aan zichzelf gaan twijfelen. Eigenlijk zou elke leider iets van psychologie moeten weten. In de zakelijke workshop Ben ik nou gek? neemt Michiel Soeters van GeenManOverboord je mee in de psyche van medewerkers en leiders.

Psychologie

Hoe mooi zou het zijn als je inzicht zou hebben in de psychologie van de medewerkers (en dus ook van jezelf) waardoor je meer zou snappen van wat er in de ander om kan gaan en hoe je daar beter op in kunt spelen?

Deze workshop levert je precies dat: inzicht in wat er zoal aan de basis ligt van hoe het komt dat mensen zijn wie ze zijn en reageren zoals ze reageren. Maar we kijken ook naar wat jouw effect als leider op de ander is. We betreden hierbij een domein dat voor veel leiders en in nagenoeg alle leiderschapsopleidingen onbetreden blijft. Maar wat wel betreden moet worden om de leider te worden die je graag wilt zijn. Je krijgt bovendien handvatten om in de interactie met anderen nieuwe vragen te stellen en met andere ogen te kijken!

In deze workshop combineert Michiel Soeters zijn jarenlange ervaring op directie en managementfuncties met zijn uitgebreide kennis van ontwikkelingspsychologie, leiderschap en levensthema’s om je te inspireren een ‘next-level’ leider te worden.

Wat levert het op

– Inzicht in de basis van de ontwikkelingspsychologie;
– Inzicht in de manier waarop de ontwikkeling effect heeft in het hier-en-nu;
– Inzicht in de rol van leiderschap bij het doorbreken van patronen;
– Handvatten voor maatregelen om patronen te doorbreken;
– Meer verbinding met de mensen in je organisatie;
– Meer loyaliteit, minder uitval en verloop.

Doelgroepen

Leiders in organisaties en hun (management)teams.

Maatwerk

De workshop ‘Ben ik nou gek?’ kan als losstaande workshop of als onderdeel van een maatwerkprogramma verzorgd worden. Ook de locatiekeuze is aan jou: in-company of op een locatie van jouw keuze.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 4 uur, inclusief pauze.
In overleg zijn indeling, duur en verdeling over blokken nader in te vullen.
De prijs in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers en evt. bijkomende (locatie)kosten.
Richtlijn deelnemersgroepen: minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Neem contact op

Wil je je team aanmelden voor deze workshop? Neem dan contact op met Michiel Soeters van GeenManOverboord. Een voorgesprek ter kennismaking maakt deel uit van de procedure. Daarin bespreek je met Michiel de doelstellingen die je met je team wilt behalen, zodat de workshop wordt aangepast aan jullie situatie en problematieken.

Meld je aan voor deze workshop. Neem contact op met GeenManOverboord.

Leiderschap begint bij inspiratie. Ik geef je een baken om je op te richten!

Ontvang regelmatig inspiratie, tips, blogs, links naar video’s en informatie over mijn activiteiten en wat er op de planning staat.