Zelfscan ‘De rem eraf!’

Gas geven met de rem erop is niet verstandig. Tegelijkertijd is het een neiging die velen van ons in meerder of mindere mate hebben. Onze rem is vaak onbewust aanwezig. Het ongemak, de onrust, het ‘onderbuikgevoel’ en onze angsten negeren we en we geven gas. Tot we het niet meer kunnen negeren en het zich aan ons opdringt, als we met onszelf in de knoop raken, als ons lichaam signalen afgeeft, of als onze omgeving signalen afgeeft.

Juist het vaak onbewuste karakter van de interne rem en de ‘innerlijke stem’ die ons vertelt wat we moeten doen, vooral als het spannend wordt en we onder druk staan, maakt het zo lastig grijpbaar.

Tijdens het programma ‘De rem eraf!’ gaat het daarom over het bewust maken van je onbewuste patronen en levensthema’s, waardoor je andere keuzes kunt maken en ander gedrag kunt gaan oefenen.

Als je je interne rem kunt loslaten, zal je merken dat gas geven minder energie kost en een veel leuker leven met jezelf oplevert. Anderen zullen in jou een plezieriger partner/vriend/ouder/collega/leider gaan herkennen. En je gezondheid is er ook nog eens bij gebaat.

De onderstaande checklijst is bedoeld om je over jezelf en je interne rem te laten nadenken en om je mogelijk tot nieuwe inzichten te laten komen. De resultaten van je zelfonderzoek breng je mee naar het eerste coaching gesprek.

Geef in de onderstaande lijst aan in hoeverre het gedrag, de stelling of de vraag op jou van toepassing is. Daarbij is er geen ‘goed’ of ‘fout’.

Kijk hierbij naar jezelf zoals je reageert of acteert als je onder druk staat, als het ‘spannend’ is of als je tegenslag ervaart. Dan komen namelijk je diepliggende patronen het nadrukkelijkst naar boven. Het gaat daarbij vooral over wat je zelf voelt en weet, niet perse over wat je naar buiten laat zien.

Wees vooral eerlijk naar jezelf, dan heb je de rem het snelst losgelaten. Vul in wat werkelijk waar is voor jou, niet wat je zou willen dat waar is voor jou…

1 = komt niet voor, is op mij niet van toepassing

Tot

5 = komt altijd voor, is altijd op mij van toepassing

Let op! Onderstaande lijst is niet uitputtend. Wellicht kom je op zaken die niet vermeld staan maar die toch remmend voor je werken. Zet die dan onderaan de lijst erbij!

Als je vervolgens op ‘verzenden’ drukt, krijg je een kopie van de lijst toegestuurd.

 

Zelfscan leiderschapsprogramma
Wil je hier je naam invullen?
Wil je hier je naam invullen?
Voornaam
Achternaam
1 - komt niet voor/is op mij niet van toepassing 2 - komt zelden voor/is zelden op mij van toepassing 3 - komt soms voor/is soms op mij van toepassing 4 - komt vaak voor/is vaak op mij van toepassing 5 - komt altijd voor/is geheel op mij van toepassing